Gyerekkoromban anyunak gyakran vittek ilyet a munkahelyére, céges ebédet kaptak, onnan maradt ez a recept meg nekem, annyira szeretem...magyaros bolognai, egy kis csavarral :)
Hozzávalók:
- 1 marék spagetti tészta (félbetörve)
- 20 dkg darált hús
- 10 dkg szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- só, bors, fokhagyma, oregano, bazsalikom, kakukkfű
- paradicsomszósz
- 1 doboz nagy tejföl
- reszelt sajt
A spagettitésztát megfőztem-szerintem ehhez nem szükséges magyarázat. A darált húsból bolognai szószt csináltam: megpirítottam a hagymát, a feldarabolt szalonnát, és fehérre pirítottam rajta a darált húst. Ezt követően jöttek rá a fent felsorolt fűszerek, illetve a paradicsomszósz, és egy kis víz. Készre főztem, majd a végén elkevertem a tejföllel. Egy jénai tál aljára került egy réteg tészta, arra egy réteg szósz, és addig rétegeztem, míg volt hozzávaló :) A tetejére reszelt sajt került ,majd bedugtam a sütőbe, és addig sütöttem, míg a sajt meg nem pirult a tetején.
Kiadós étel, mindenkinek ajánlom, jó étvágyat kívánok hozzá!