Van az úgy, hogy az ember nem kíván húst, csak zöldséget. Ilyenkor léphet életbe kreatív énem. Ez egy finom kis zöldségfasírt, különféle mártogatósokkal. Köret nélkül is megállja a helyét, annyit mondhatok!
Hozzávalók:
- 2 nagyobb krumpli
- 3 marék brokkolirózsa
- 1 nagy sárgarépa
- 2 salátacukkini (vagy egy "normál" cukkini)
- só, bors, petrezselyemzöld, fokhagyma
-2-3 tojás
- ízlés szerint kukoricaliszt/teljes kiőrlésű liszt
- összetört/zúzott corn flakes
A brokkolit és a krumplit megfőzöm, a sárgarépát és a cukkinit lereszelem-előbbit vékony reszelőn, a másikat durván. A főtt krumplit egy tálba összenyomom, a brokkolit nagyon apróra vágom, és az is mehet bele. Minden hozzávalót a tálba zúdítok, és annyi tojást és lisztet adok a masszához, hogy egy nem túl mállós, fasírt- állagú anyagot kapjak. Ebből korongokat formálok, meghempergetem tört corn flakes-ben, és mehet is a sütőbe/forró serpenyőbe a gázra.
Különféle mártogatósokkal lehet tálalni, én 3 félét adtam hozzá:
Salsa: mea culpa, piacon vettem házi készítésű salsa szószt, nem én csináltam.
Fokhagymás tejföl: a kissé higított tejfölt kikevertem sóval, borssal, és őrületes mennyiségű fokhagymaporral.
Márványsajtos tejföl: a tejfölt sóztam, és belemorzsoltam a márványsajtot.
Jó étvágyat hozzá!