Ez egy felturbózott fajitas, mert nem pont így készül az eredeti, de elmondhatom, hogy olyan finom lett, hogy másnap is ezt készítettem. Az ötlet onnan jött, hogy kaptam Páromtól egy hatalmas adag fűszerkeveréket, és égtem a vágytól, hogy "amerikai" stílusban készítsek valamit, és mivel Mexikó is azon a kontinensen van, így először mexikóival kezdtem.
Hozzávalók:
- 15-20 dkg pulykamell
- mexikói fűszerkeverék
- só, bors, pluszban chili és fokhagyma
- 1 nagy kaliforniai paprika
- 3 kisebb fej lilahagyma
- 2 tortilla
- 10 dkg vörös cheddar sajt
- tetszőleges saláta
- salsa, 1 pohár tejföl sóval, borssal, fokhagymával kikeverve, guacamole
A pulykát és a zöldségeket felaprítottam. A husit fűszereztem, majd nagy lángon megpirítottam pár perc alatt. Míg a husi pirult-sült, a tányérokra kikészítettem a salátát, kikevertem a szószokat, és tálkákba öntöttem. A húst félreszedtem, és a serpenyőben, a maradék olajon megpirítottam a zöldségeket is, még roppanós maradt a paprika. Ezeket a zöldségeket a húshoz kevertem. A serpenyőt eltöröltem, egy picike olajat tettem bele, jöhetett bele egy tortilla, és rá a reszelt cheddar. Mikor már elkezdett a sajt olvadni, a tortilla felére rászórtam a husis-zöldséges keverék felét, ráhajtottam a másik felét a tortillának, átszúrtam egy bambusznyárssal (félbevágtam, ne legyen olyan nagy:)), és vártam még 1 percet, míg minden teljesen átmelegszik. Lapáttal óvatosan a tányérra szedtem.
Jó étvágyat hozzá!