Bella a konyhában

Egy wannabe-szakács megpróbáltatásai

Barbecue oldalas

2011. január 08. 15:57 - alabella

Mindenkinek felhívnám a szíves figyelmét,hogy a következő receptet csak saját felelősségre olvassa el, ugyanis képes függőséget okozni :D Bármikor enném ezt...imádom ^^ ÉS nem csak én....

Hozzávalók: 

  • 60 dkg szép oldalas
  • 1 cs. Barbecue fűszerkeverék(házilag is ki lehet keverni,de ez gyorsabb volt most)
  • 1 ek. méz
  • 6-8 ek. ketchup
  • olaj
  • tetszőleges mennyiségű krumpli

 

Nos, először is a fűszerkeverék 3/4- ét kikeverjük olajjal,és bepácoljuk vele a husit, fél órára. Aztán ezt betesszük egy kiolajozott tepsibe, és jól átsütjük, közben folyamatosan forgatva. Közben a ketchupot, a mézet, és a maradék fűszerkeveréket összekeverjük. Ha teljesen átsült a husi,akkor megkenjük őket még ezzel a keverékkel,és sütjük 5 percet, többet ne nagyon, hátha megég a ketchupos- mézes keverék. Ha elkészült, akkor kiveszem, és a közben meghámozott, felkarikázott krumplit beleteszem abba az olajos tepsibe,amiben a husi sült. FONTOS, hogy NE sózzuk meg a krumplit!!!! Ha az is megsült, tálalni,gyorsanbefalni :) Ha maradt mézes- ketchupos keverék, nyugodtan lehet bele mártogatni a husikát :) Jó étvágyat!!!!

 

Ui.: a végére, ha házilag akarod elkészíteni a keveréket: 1 ek. méz, 6-8 ek. ketchup, só, bors, kakukkfű, fokhagymapor, oregano, babérlevél(porrá őrölve lehet kapni,ebből nagyon keveset kell beletenni!!!)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alabella.blog.hu/api/trackback/id/tr222569841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása