Bella a konyhában

Egy wannabe-szakács megpróbáltatásai

Hagymás hús

2011. február 10. 19:48 - alabella

Csak így, egyszerűen...hagymás husi...de ami mögötte van...hát,az felér egy elég erőteljes gyomororgazmussal- legalábbis, nálunk :) Nagyon egyszerű elkészíteni, és olyan,de olyan finom...

Hozzávalók :

  • 60 dkg karaj
  • tetszőleges mennyiségű vöröshagyma(én ált. 80 dkg-ot szoktam használni)
  • másfél fej(nem gerezd,fej!) fokhagyma
  • só,bors
  • 1 marhahúsleves- kocka

 

A karajt egészben hagyom, megmosom, sózom-borsozom, és a gázlángon a tepsiben előpirítom. Ha már minden oldala megpirult, fogom, berakom letakart tepsiben a sütőbe. (Az is egy opció,hogy a maradék szalonnát, ami véletlenül pont van a hűtőben, azt ráborítom szépen...nem hinném,hogy bármelyik férfi kifogásolná ezt a kis kiegészítést...) 15-20 percet hagyok neki, ez idő alatt megpucolom, felkarikázom az összes vöröshagymát(technikai szünet 5 perc, a bőgés miatt), a fokhagymát is nagyobb darabokra vágom(1 gerezdet 2-3 részre szoktam vágni). Kiveszem a husikát, öntök alá egy kis vizet, beleteszem a húsleveskockát, és a kétféle hagymát. Ismét letakarom, és addig sütöm, míg a husi meg nem sül(mi sajnos ezt csak kóstolással tudjuk megállapítani xD) Ha esetleg valaki a pirítottabb hagymát szereti...az ne csináljon ilyet :D Mert a hagyma mire megsül, mártásos állagúvá válik... Rizst szoktunk hozzá főzni, és pukkadásig szoktuk magunkat tömni belőle...Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá, és egy pohár finom bort! :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alabella.blog.hu/api/trackback/id/tr262652333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása