Bella a konyhában

Egy wannabe-szakács megpróbáltatásai

Brassói- ahogy én csinálom

2010. július 30. 20:33 - alabella

 Ha megkérdezném, mi legyen az ebéd/ vacsora, és mindig Páromra hallgatnék, akkor brassói lenne brassóival, és mellé egy kis brassói. Nem, mintha olyan különös étel lenne...csak egyszerűen szereti. úgyhogy, most hétvégén brassói lesz...én eléggé "parasztosra", ütősre csinálom,kicsit olyan, mintha pörkölt lenne.

Hozzávalók(4 főre):

  • fél kg bármilyen hús(én pulykamellből szoktam,de a csirke is jó hozzá, és a sertéscomb is, de akár a lapocka is, ha valaki "zsírosabban" szereti)
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • irdatlan mennyiségű fokhagyma(1 fej,ízléstől és mérettől függően)
  • 1 nagyobb konzerv sűrített paradicsom
  • 15 dkg szalonna
  • só, bors, majoranna, pirospaprika
  • 1 kg krumpli
  • olaj a sütéshez

Először is fogjuk a húst, megmossuk, leszárítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. A szalonnával is ugyanezt tesszük.A hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát megfuttatjuk olajon, és mikor már majdnem jó, belerakjuk a szalonnát, és együtt pirítjuk tovább. Ha megpirult, levesszük a tűzről, teszünk rá 1-2 teáskanál őrölt pirospaprikát(lehet egy kicsi erőset is), és visszarakjuk a tűzre, kis lángon. Nem pirítjuk sokáig, csak míg ismét nem lesz meleg, mert a paprika megkeseredhet! A pirítás viszont azért kell, hogy kijöjjön a színe. Ha ez megvan, rárakjuk a húst, összekeverjük, és megpiríjuk. Ha már úgy látjuk, hogy a husi kérget kapott(tehát sehol sincs paprikásnyershús színe), ráöntjük a süriparit, és vizet, amennyi épp ellepi. Ekkor fűszerezzük, morzsolunk bele kis majorannát, frissen őrölt bors, só, és ennyi... nem egy túlfűszerezett kaja...ja,a legfontosabbat majd el is felejtettem: ekkor nyomjuk bele a fokhagymát is!Bátrabbak apríthatják is, én  speciel utálom, ha a fogam alatt ropog a fokhagyma. Minél több van benne, annál jobb íze lesz, ennek az ételnek az adja meg az ízét. Ha ezzel kész vagyunk, lefedjük, és 20 percig főzzük(húsfélétől függően, az idő változhat, folyamatosan nézni kell!). Figyeljük, hogy mindig legyen elég leve. Esetlegesen önthetünk utána és utána is fűszerezhetünk. Ha a hús kész, nekieshetünk a krumplipucolásnak :) Ügyesebbek, lustábbak, edzettebbek a mirelittel előnyben vannak, ők már izzíthatják az olajat sütéshez. Aki nem rendelkezik ilyennel, az szépen nekiállhat megpucolni, megmosni, és hasábokra vágni a krumplit, aztán kisütni. Ha ezzel is készen vagyunk, a jó kis szaftos husit összekeverjük a hasábkrumplival(nem kell féni, a krumpli kicsit beissza a szaftot,attól lesz isteni íze), készíthetünk mellé kis ubisalátát, vagy elővehetünk egy savanyúságot, és jó étvágyat, lehet pusztítani, frissen a legjobb :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alabella.blog.hu/api/trackback/id/tr112187924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása