Ez az az étel, amit senki nem tud elszúrni...kb. 10 éves lehettem, mikor először sütöttem,valami ünnepre...akkor sem szúrtam el :) Nagymamám nagyon szerette...és mindenki szereti, hál'istennek.Gyorsan készen van,jól néz ki, eláll hűtőben, egészséges.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 tojás
- 8 ek. cukor
- 5 ek. olaj
- 10 ek. liszt
- 1 cs. sütőpor
- egy csipet só
A többihez:
- 2 cs. vanília- vagy bármilyen puding
- 6 dl tej
- 4 ek. cukor
- 1 cs. színelen zselatin
- bármilyen gyümölcs, feldarabolva-szeletelve
A tojásokat a cukorral és az olajjal géppel felverjük. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport,és azzal is jól összekeverjük(ne felejtsük ki belőle a csipet sót! :) ).Egy kapcsos tortaformát/gyümölcstortaformát kivajazunk-lisztezünk, beleöntjük a keveréket, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Közben a pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük(akármit is ír a zacskója, 6 dl tej kell hozzá,hogy sűrű legyen),majd kevergetve kihűtjük. A zselatint is elkészítjük a tasakon található leírás szerint. Ha a tészta már nem forró, és a puding is kihűlt, ráöntjük a pudingot a tésztára, rápakoljuk a gyümölcsöket, és leöntjük az egészet zselatinnal. Hagyjuk egy kicsit a hűtőben állni, és neki is lehet esni,garantáltan egyből elfogy :)