Frissítő, zöldséges, egészséges, kiváló kiegészítője egy arab vacsorának, vagy akár csak úgy, magában. Rántott hús mellé is javaslom akár köretnek!
Hozzávalók:
-1 csésze kuszkusz
-2 csésze zöldségleves alaplé
-1 uborka
-3 paradicsom
-1 nagyobb lilahagyma
-1 csokor petrezselyem
-1 csokor koriander
-só, bors
-1 citrom leve
A kuszkuszt elkészítem: egy edénybe beletöltöm a kuszkuszt, arra ráöntöm a forrásban lévő levet, és hagyom fedő alatt megpárolódni. Ha marad esetleg lé alatta, az leönthető. A zöldségeket felaprítom, és a már kihűlt kuszkusszal összekeverem. Fűszerezem sóval, borssal, citromlével, a fűszernövényekkel, és hagyom 1-2 órát állni, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat!