Bella a konyhában

Egy wannabe-szakács megpróbáltatásai

Legényfogó lepény

2011. február 17. 10:48 - alabella

Mivel én az enyémet már megfogtam, ezt inkább "legénymegtartó" lepénynek nevezném...Nagyon finom, laktató, jó magyaros...úgyhogy, aki épp diétázik, inkább el se olvassa :D

Hozzávalók:

  • 50 dkg lisztből, 2,5 dl tejből, 4 dkg élesztőből, 1 tk. cukorral, 1 tk. sóval, 2 tojással, 5 ek. étolajjal kelt tésztát készítünk, VAGY veszünk kelt tésztát(de pizzatésztával is jóó:))
  • 1 nagy doboz tejföl
  • soksoksok(2-3 fej) vöröshagyma
  • 20-30 dkg szalonna
  • 20-30 dkg sajt(a füstöltet itt is előnyben részesíteném...)
  • só, bors, 3-4 gerezd fokhagyma, vagy fokhagymasó

A tésztát kitekerjük a csomagból, vagy ha nem vagyunk ilyen lusták, elkészítjük :) . A tejfölt kikeverjük sóval, borssal, kinyomott fokhagymával, kóstoljuk, hümmögünk, még egyszer kóstolunk, majd megkenjük a tésztát vele. A hagymát megpucoljuk, és vékony félkarikákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk. Ezeket a hozzávalókat igény szerint megkóstoljuk, nem romlottak- e meg, míg a boltból hazaértünk vele, majd rátesszük a tésztára, és reszelt sajttal(amit szintén leellenőriztünk)megszórjuk. Sütőbe be, 3-4-es fokozaton 20-30 percet sütni, aztán gyorsangyorsan nekiesni :) 

 

Jó étvágyat!!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alabella.blog.hu/api/trackback/id/tr532667374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása