Ezt a receptet is a neten találtam,és egy pöttyet megvariáltam. Nagyon finom lett, és ezernyi kép készült, így most képekben is be tudom mutatni a főzés lépéseit. Gondolkozom azon, hogy csináljak egy videót a főzésről, de nem érzek elhivatottságot arra,hogy mutogassam magam…úgyhogy most csak a képek mesélnek J Néha mondjuk azért sajnálom, hogy a net szagokat nem közvetít…
Hozzávalók:
· 70 dkg pulykamell- filé
· 3 szál újhagyma
· 10 dkg szalonna (vagy bacon, ki hogy szereti… J )
· 30 dkg füstölt sajt (én Karavánt használtam)
· 1,5 dl száraz fehérbor (Cserszegi fűszeres volt az áldozatunk)
· 5 dl főzőtejszín
· só,bors,fokhagymapor
· olívaolaj, vaj
A pulykamellet felszeleteltem, fűszereztem, és olívaolajon megpirítottam egy csöppet, épp, hogy csak kérget kapjanak.
Egy vajjal kikent tepsibe szépen leraktam a szeletkéket. A hagymát, szalonnát felszeleteltem, a sajtot lereszeltem, és próbáltam nem elkóstolgatni a sütés közben J A hagymát rászórtam a pulykára, a szalonnát megpirítottam az olajban, ami a hús után maradt (intermezzo: egészséges ez az étel, hisz még a szalonnát is olívaolajban pirítjuk…).
A szalonnát is ráöntöttem a húsra-hagymára, felöntöttem az egészet főzőtejszínnel, borral, rászórtam a reszelt sajtot, és mehetett a sütőbe.
Köretnek rizst készítettem hozzá. Én a barnarizst preferálom, de nem tettük fel időben főni, és az illatok győztek- jó lesz nekünk a pár perces gyorsrizs J. Jó étvágyat!