Láttam a tv-ben egy nagyon jól kinézőt, Mexikóban csinálták, de ahhoz hasonló receptet nem nagyon találtam, így egy kis kutakodás után, 4-5 angol-magyar weboldalról összeraktam a saját kis receptemet.
Nem egy egyszerű étel, de én imádom...
Hozzávalók a babkrémhez:
- 15 dkg fehérbab (ez jól pürésedik)
- 1 kis konzerv paradicsompüré
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- őrölt kömény, só, bors, vegeta, citromlé (opcionális)
A babot beáztatom egy éjszakára, majd sós vízben, a babérlevéllel és fokhagymával megfőzöm.
A vöröshagymát megpirítom olajban.
A babot, vöröshagymát, paradicsompürét és a fűszereket egybeöntöm, majd pürésítem.
Ezzel lesznek megkenve a tortillalapok.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 30 dkg darálthús (azt olvastam, hogy a vegyes marha-sertés darálthús a nyerő itt, de darabokban is lehet főzni, nem darálva)
- 1 zacskó gyorsrizs
- 1 kis fej vöröshagyma
- néhány gerezd fokhagyma, vagy fokhagymapor
- chilipor, oregano, őrölt kömény, só, bors, csipetnyi fahéj, cukor
A vöröshagymát apróra vágom, és olajon megfuttatom. Ráöntöm a darált húst, és együtt megpirítom (ha egész fokhagymát
használunk, akkor azt is most adjuk hozzá). Ha a hús kifehéredik, ráöntöm a paradicsompürét, és fűszerezem sóval, borssal,
fokhagymaporral, őrölt chilivel, oreganóval, köménnyel, fahéjjal, és a cukrot sem felejtem belőle ki (ezt a sok fűszert
ki lehet hagyni, ha valakinek van otthon Enchilada szósza, de szerintem így is jó ez :)).
Közben külön megfőzöm a rizst, és egy kis sáfrányt is teszek a főzővizébe (opcionális, nem muszáj).
Ha a hús kész, összekeverem a rizzsel.
Ezt a keveréket halmozom a korábban átmelegített, babkrémmel megkent burritokba, feltekerem őket, és tejföllel, salsa szósszalleöntve, reszelt sajttal
tálalom.
Salátát lehet még mellé adni.
Jó étvágyat!