A másik recept pedig, ami versenyez a hagymás- tejszínes pulykával, ez a finomság…Én mondjuk a karfiol helyett brokkolival szeretem, anyu is úgy szokta csinálni, ezért nem echte Dubarry, csak majdnem :).
Hozzávalók:
- 30-40 dkg pulykamell
- 30-40 dkg brokkoli vagy karfiol
- só,bors,fokhagymapor, vegeta
- 2 ek. liszt
- 2 ek. vaj
- 5 dl tej
- só,bors, szerecsendió
- reszelt sajt
A husit vékonyan felszeletelem, sózom, borsozom,és előpirítom a tepsiben gázon mindkét oldalát. Közben a brokkolit/karfiolt felrakom főni vegetás- fokhagymás vízben. El kell készíteni egy besamel mártást is: a tejet felforrósítom, majd félrerakom. A vajon megpirítom a lisztet, majd lassan felengedem a forró tejjel, és megvárom,hogy besűrűsödjön. Szükség esetén még lehet hozzá tenni lisztet, de szerintem nem lesz rá szükség. Ha besűrűsödött, fűszerezem sóval, borssal, őrölt szerecsendióval. A tepsire minden pulykamell szeletre teszek bőven brokkolit vagy karfiolt, leöntöm a besamel mártással, és megszórom reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig sütöm, míg a sajt szépen meg nem pirul, és rizzsel tálalom. Jó étvágyat! J