Ritkán van, hogy én ilyen ételt kívánok, de múltkor nem esett ellenemre egy kis oldalas. Már csak egy újfajta elkészítési módot kellett találnom, hogy ne a szokásos barbecue oldalast együk mindig…jó kis magyaros ételt kaptunk :)
Hozzávalók:
- 50 dkg oldalas
- só, oldalas fűszersó, őrölt fokhagyma
- 5 fej vöröshagyma
- kevés víz, olaj
- 1 kg krumpli
Az oldalast kisebb darabokra elszeleteltettem 1-2 csontonként. Beszórtam a darabokat oldalas fűszerkeverékkel, sóval, fokhagymaporral, majd beleraktam a kiolajozott tepsibe. A hagymákat köré daraboltam, öntöttem alá egy kis vizet, és lefedve bedugtam az egészet a sütőbe. Kb. 45 percet sütöttem, majd mikor már mind a hús, mind a hagyma puha volt, levettem róla a tetőt, és hagytam megpirulni. Mikor kész lett, kivettem egy tálra, és a felszeletelt krumplit az oldalas hátramaradt fűszeres zsírjában betettem sülni. Mikor elkészült, kivettem, és utánsóztam.
Nekem nagyon ízlett, mindenkinek csak ajánlani tudom!
Jó étvágyat hozzá!