Kitakarítottuk a hűtőt, volt még benne maradék szalonna, a lecsóból visszamaradt hagyma, kis pulykamell. Ez sült ki belőle.
Hozzávalók:
· 10 szelet bacon
· 10 dkg császárszalonna(füstölt- főtt)
· 40 dkg pulykamell
· 3 fej vöröshagyma
· só,bors,fokhagymapor
· 1 zacskó rizs
Míg én 10 szeletre vágtam a pulykamellet, sóztam-borsoztam-fokhagymáztam, segédem megpucolta és 4 részre vágta a vöröshagymákat, valamint 10 hasábra vágta a császárszalonnát. A vágódeszkára leterítettem egy szelet bacont (kolozsvári szalonna,szeletelve), arra ráfektettem a pulykamellet, annak szélére pedig rátettem a császárszalonna-hasábot. A husit feltekertem, hogy középen a császárszalonna legyen, és a baconnel addig tekerem körbe a husit, míg csak lehet. Fogvájóval átszúrtam középen minden husit, a biztonság kedvéért. Egy kiolajozott tepsibe beraktam a hústekercseket, körétettem a hagymacikkeket, letakartam fóliával a tepsit, és beraktam sülni. Mikor a husi már megsült, a hagyma megpuhult, nagyobbra állítottam a lángot, levettem a fóliát a tepsiről, és hagytam, hadd piruljon meg mind a hagyma, mind a szalonna. Rizzsel tálaltam, nagyon finom volt!
Jó étvágyat hozzá mindenkinek!