Amikor csak egy gyors tésztaételt szeretnénk, amitől jól lehet lakni, jó tudni, hogy mit tehetünk rá...csak gyorsan felsorolom, én milyen önteteket szoktam rátenni. Természetesen mindenki olyan formájú tésztát használ, amilyet csak akar, ezért nem írtam tésztafajtákat- ami jól esik!
Paradicsomos- olajbogyós tészta
Egy kis fej vöröshagymát felaprítva olívaolajon megpirítok, beleteszek vagy 2 friss paradicsomot, vagy egy konzervet, majd fűszerezem sóval, borssal, oreganóval, bazsalikommal, kakukkfűvel. Aprítok bele paprikával töltött olajbogyót, összeforralom, és mehet is a tésztára- reszelt sajttal szoktam megszórni.
Paradicsomos- kukoricás tészta
Az előző paradicsomszószt olajbogyó helyett kukoricával teszem finomabbá.
Magyaros tészta
Vöröshagymát és szalonnát pirítok meg olajon. Egy kis doboz tejfölbe beleforgatom a hagymát- szalonnát, megfűszerezem borssal, kis sóval, fokhagymaporral, és már lehetis enni a tésztával.
Túrós tészta
A tésztát megszórom túróval, teszek rá tejfölt, és pirított szalonnát. Pirított vöröshagyma sem rontja el...
Krumplis tészta
A krumplit sós meleg vízben megfőzöm( 2-3 nagyobb darab), majd felkockázom. Olajon megpirítok egy kis fej vöröshagymát, meghintem őrölt paprikával, sózom, és beleforgatom a krumplikockákat. A kifőtt tésztát összekeverem ezzel a krumplis keverékkel.
Káposztás tészta
1 kis fej káposztát reszelőn lereszelek. Sózom, majd kinyomkodom, hogy ne legyen leves. Olajon megpirítom a káposztát, majd összekeverem a tésztával. Lehet enni megcukrozva, és lehet enni sósan- borsosan. A kettőt nem ajánlom vegyítésre...
Sajtos- tejfölös tészta
A tésztát leöntöm fokhagymaporral ízesített tejföllel, megszórom reszelt sajttal, és már lehet is enni.