Mostanában semmi újat nem tudtam főzni, iszonyatosan zsúfolt hetek állnak mögöttem...be kell vallanom nőiesen, hogy a palacsintát sem én, hanem a párom sütötte, ebben ő a profi. A receptet azért írom le, mert folyton keresni kell, hogy merre tűnt a post-it-re felkapart recept.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1,5 ek. cukor
- 1 csipet só
- 3 tojás
- ásványvíz
- 0,5 dl étolaj
A lisztet kikeverjük a sóval és cukorral, a tojást pedig kezdetnek 2 dl vízzel és az étolajjal. Ezt követően kanalanként keverjük a lisztet a masszába, és ha még igényli, öntsünk hozzá vizet, nehogy túl sűrű legyen. Olajozott palacsintasütőben pár perc alatt készen van vele az ember, és tetszőleges módon lehet tölteni.
Íme, néhány töltelék- ötlet:
- holland kakaópor cukorral kikeverve
- lekvár (barack, meggy, cseresznye, eper...akármiből lehet lekvárt készíteni)
- őrölt fahéj cukorral kikeverve
- befőtt felaprítva (barack, cseresznye, meggy, alma...keverni is lehet, úgy még jobb!)
- túró és tejföl elkeverve, citromhéjjal- cukorral- mazsolával ízesítve
- puding
- Nutella
- jégkrém, rá gyümölcsöntet