Bella a konyhában

Egy wannabe-szakács megpróbáltatásai

Füstölt sajtos vajas kifli

2011. november 27. 17:19 - alabella

Ez egy "mentőöv-recept" volt... úgy indult a történet, hogy kitaláltam, páromat reggel házi készítésű croissanttal fogom meglepni. Találtam is egy receptet, amihez egész éjszaka kellett pihentetni a tésztát...így mikor reggel 7-kor felkeltem, iszonyúan dühös voltam, hogy a tészta nem lett jó...kiszáradt, szétrepedezett, használhatatlan lett...volt 1 órám az ébredésééig, ezért gyorsan összeütöttem ezt a kiflit, és sikere lett :)

Azt hiszem, Szamóca oldalán (szamoca.eoldal.hu) bukkantam rá a receptre,köszönet érte!

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj (plusz 5 dkg olvasztva, a kenéshez)
  • 2,5 dkg élesztő, ehhez 1 kk. cukor és 2 dl tej
  • fél kg liszt
  • 1 tojás
  • füstölt sajt ízlés szerint

Az élesztőt felfuttattam a langyos tejben, és közben megolvasztottam a vajat. A lisztet kikevertem a sóval, a felfutott élesztővel és az olvadt vajjal, jól átgyúrtam, és kb. 25 percig hagytam kelni. Ekkor háromfelé vágtam a cipót, és minden cipót átgyúrás után kinyújtottam kör alakúra. Megkentem őket az plusz 5 dkg vajból, majd 8részre vágtam őket, és mindegyik alapjához tettem egy vékony csík füstölt sajtot. A sajtos résztől kezdve feltekertem őket, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, megkentem tojással, megszórtam reszelt füstölt sajttal, és kb. 20 percig  sütöttem a kifliket. Mindenkinek jó étvágyat hozzá, garantálom, hogy nem fog sok maradni! :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alabella.blog.hu/api/trackback/id/tr493415729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása