Pár hete elkövettem azt a hibát, hogy sütni volt kedvem, és páromnak és kollégáinak készítettem egy gyors barackos-cseresznyés piskótát. Ma délután feltűnően kedves volt, így megkérdeztem, mit szeretne, bökje csak ki...barackos-cseresznyés piskótát kért, cseresznye nélkül. Mivel olyan egyszerű a recept, hogy a múltkori alkalommal megjegyezte, most már csak asszisztálnom kellett a konyhában-így jó sütni! :)
>
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 6 ek. cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 ek. olaj
- 10 ek. liszt
- egy csipet só
- 3/4 zacskó sütőpor
- 1 üveg barackbefőtt
A tojást kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a száraz hozzávalókat is. Egy kapcsos tortaformát kiolajoztam-liszteztem, majd leterítettem az aljára a felszeletelt barackokat. Ezt megszórtam egy vékony réteg liszttel-erre azért van szükség, hogy felszívja a barack nedvességét, ne legyen olyan "átázott" a tészta, a lédús gyümölcs miatt. Erre jött a tészta, majd 20 perc az előmelegített sütőben. Mikor megsült, egy tányérra borítottam ki, hogy a barackos fele legyen felül. Mindenkinek ajánlom, mert gyorsan elkészíthető, finom, és olcsó. Jó étvágyat hozzá!