Az első adag nem lett épp tökéletes, mert sikerült vennem egy úgynevezett pizzafeltétet, aminek köze sincs a sajthoz, és sütés közben eléggé undorító állagot vett fel. Tanultam az esetből, soha többé nem veszem ilyen sajtnak csúfolt förmedvényt...
Hozzávalók:
- 20 dkg pulykamell
- 2 ek. mustár
- só, bors, fokhagymapor, olaj
- 2 dl főzőtejszín
- 15 dkg trappista sajt
- 1 fej vöröshagyma
A mustárt kikevertem egy kis olajjal, sóval, borssal, és fokhagymaporral. A felszeletelt pulykamellet bekentem a mustáros krémmel, és elősütöttem őket kis olajon. A főzőtejszín is a mustáros keverék ízesítését kapta. Tepsibe helyeztem a szeletkéket, ráreszeltem a fej vöröshagymát, majd leöntöttem a tejszínnel. Megszórtam reszelt sajttal, és 20 percet sütöttem. Köretnek lehet hozzá rizst enni, de nem feltétlenül szükséges. Jó étvágyat hozzá!