Úgy jöttem haza, hogy fogalmam sem volt, mit fogok főzni holnap ebédre, de gondoltam, valami majdcsak kerül a kamrából...hát, került, így készítettem egy zöldséges spagettit. Csípősen.
Hozzávalók:
- 1 adag zöldségmix (én Bonduelle-t használtam, bébirépa, borsó, kukorica)
- néhány darabka gyorsfagyasztott brokkoli (célszerű előre majdnem teljesen megfőzni)
- 2 kis doboz sűrített paradicsom
- egy maréknyi spagetti tészta
- bors, fokhagymapor, chili por, oregano, bazsalikom, kakukkfű, fél marhahúsleves-kocka
A tésztának való sós vizet feltettem forrni, és előírás szerint elkészítettem a spagetti tésztát. Eközben kevés olívaolajon megpirítottam az összes zöldséget, majd felöntöttem őket 2 kis konzervnyi paradicsommal, kb. ugyanennyi vízzel, és fűszereztem. Fontos, hogy sót csak akkor tegyünk az ételbe, ha megkóstoltuk az ételt, ugyanis a húsleveskocka elég sok sót tartalmaz. Ha már átfőttek a zöldségek, tálalható is a tésztával a szósz. Aki szeretné, lehet még rá sajtot is reszelni, bár én úgy gondolom, hogy felesleges, ez így jó, ahogy van.
Jó étvágyat hozzá!