Máshol ezt az ételt általában a vasárnapi húsleves húsához eszik, én azonban ezt mindig leves helyett eszem, annyira imádom...Anyutól tanultam-recept következik.
Hozzávalók:
- kb. fél kg. gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só,bors (aki akarja, tehet bele marhahús-leveskockát is...)
- habarás 1 kis tejfölből, 1 ek. kukoricakeményítőből
A vöröshagymát és a gombát megpucoltuk, a gombát vékony szeletekre, a hagymát apró kockákra vágtuk. A gombát forró vízzel leforráztuk, miközben a vöröshagymát feltettük olajban pirulni. Mikor a hagyma üvegesre pirult, rátettük a gombát, sóztuk,borsoztuk. Hagyni kell, hogy kiengedje a gomba a levét, utána szabad csak egy kicsi vízzel felönteni, épp hogy ellepje, mert különben túl leveses lesz az étel. Mikor a gomba megfőtt, a felaprított/széttépett petrezselymet belekevertük, és a habarással besűrítettük. Már csak egyet forrnia kellett, és kész is volt AZ EBÉD. Sajnos, nem tudtam megvárni, míg ebédkor feltálalták, már előtte "csipegettem belőle"...Én fűszeres kéregben sült pulykamellel tálaltam. Jó étvágyat hozzá mindenkinek!