Ezt az ételt Kifőztük!-nél láttam, de természetesen átírtam, szokás szerint, csak az alapok maradtak meg. Lutri volt nagyon ez a leves, de megérte, mert nagyon ízlett, seperc alatt elfogyott.
Hozzávalók:
- 2 alma
- 1 régebbi, nagyobb zellergumó (tavasszal nehéz volt ilyet találni a piacon)
- 2 marhahúsleves- kocka, vagy marhahúsból készült hús-alaplé
- só, bors, olívaolaj
- reszelt sajt
A zellert és az almát meghámoztam, kisebb kockákra vágtam, a sütőt beizzítottam. A zöldséget-gyümölcsöt megszórtam sóval, borssal, meglocsoltam olívaolajjal, és egy tepsin betettem őket sülni nagyjából 40 percre. Eközben 1,3 liter vízből és a leveskockákból hús-alaplevet csináltam (tudom, igazi szakács igazi alaplével dolgozik, mea culpa, nekem most ez jutott). A sült zöldségeket azon melegében belelapátoltam az alaplébe, felforraltam, majd ment is a turmixba rögvest az egész. Itt még senki ne vonjon le messzemenő következtetéseket, mert ilyenkor a leves még minden, csak nem gusztusos. A turmixban addig pépesítettem, míg egynemű lett az egész, és már tálaltam is reszelt sajttal megszórva.
Hihetetlenül intenzív zöldség-íze van, amit az alma valamelyest tompít, nekünk nagyon bejött, legközelebb répával próbálkozom.
Jó étvágyat hozzá mindenkinek