Párom születésnapjára készítettem ezt a tortát, a munkahelyére vitte be, nagy sikert aratott vele a srácok körében, pedig nem egy nagy dobás, hamar elkészül, és sokáig eláll, mert nem tejszínes.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 6 ek. cukor
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 5 ek. olaj
- 10 ek. liszt
- 1 zacskó sütőpor
- 1 ek. holland kakaópor
- 2 zacskó tejszínes pudingpor
- 6 dl meggylé
- 4 ek. cukor
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 1 kk. rumaroma
- 1 zacskó tasakban olvasztható dekor étcsokoládé (talán Dr. Oetker?)
- szeletelt mandula
A tojást, a 6 ek. cukrot a vaníliás cukorral, az olajjal és egy csipet sóval elkeverem. Beleszitálom a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet, és csomómentesre keverem. Előmelegített sütőben, zsírozott-lisztezett formában addig sütöm, míg a belseje is jó nem lesz. Míg hűl, a megcsinálom a pudingot. Ehhez rendhagyó módon nem tejet, hanem meggylevet használok, és persze cukrot :) Mikor elkészült, kikevertem a rumaromával és a meggyel, majd hagytam meghűlni. Mikor minden már hideg volt, félbevágtam a tortalapot, és megtöltöttem a pudinggal. Ezt követően bevontam olvasztott csokival, és megszórtam mandulával.
Jó étvágyat kívánok mindenkinek hozzá!