Drága barátnőmtől és kolléganőmtől kaptam ajándékba egy doboz kókuszlisztet. Markáns íze miatt eddig nem tudtam miben hasznosítani, így nekiálltam a neten keresgetni, és találtam is egy receptet, ami elnyerte tetszésemet, sajnos nem tudom, honnan van, mert papírra írtam le, meg egy kicsit át is írtam (ez nem szándékos volt, az élet-és a figyelmetlenség adta)
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 4 ek. kókuszliszt
- 1-2 ek. tönkölykorpa-elhagyható (ne kérdezzétek...keményítőt akartam beletenni, mert írták, hogy kicsit szétesős a tészta, de valahogy mire odajutottam, korpa került bele...az meg az emésztést segíti elő, így nem tettem végül semmi rosszat :))
- 2 ek. olívaolaj
- 4 ek. cukor (én áttértem fruktózra, abból elég kb. 3 ek.)
- 4 ek. szénsavas ásványvíz (aka. bubis víz :D)
- 2 ek. natúr joghurt
Mindent belezúdítottam egy tálba, kikevertem, majd kis olajat hevítettem egy serpenyőben, és tenyérnyi, és kb. egy cm vastag palacsintákat sütöttem belőle. Tényleg eléggé lágy a tészta, könnyen szakad, én ezt úgy oldottam meg, hogy csak akkor fordítottam meg őket, mikor már teljesen átsültek, illetve akkora lapáttal fordítottam át őket, amekkorák a palacsinták maguk. Lekvárral tálaltam őket. Párom baracklekvárral, én birs-, illetve szederlekvárral ettem őket, mert savanykás ízük ellensúlyozza a kókusz édes ízét.
Jó étvágyat kívánok hozzá!