Bella a konyhában

Egy wannabe-szakács megpróbáltatásai

Hamburger v. 3.0.

2013. május 11. 21:55 - alabella

hamburgermonster_1368300982.jpg_600x450

Marhahús- elvonási tüneteimet egy házi készítésű hamburgerrel csillapítottam. A hús a Vásárcsarnokból, a Steak Shopból van, örök hálám a fiúknak! Lehet náluk előre darált marhahúst marhavese-faggyúval "dúsítva" venni. Istenkirályok a srácok, nagyon tudnak, a húspultjuk pedig...földi mennyország.

Hozzávalók 2 emberes adaghoz:


- 40 dkg darált marhahús marhavese-faggyúval

- ízlés szerint só, bors, fokhagymapor

- felvert tojás fele

-saláta

- paradicsom

- hagyma

- savanyú uborka

- 4 szelet vörös cheddar sajt

- ízlés szerint szalonna

- házi hamburgerbuci

- dijoni mézes mustár

- 2/5 csípős ketchup, 2/5 édes barbecue szósz, 1/5 Jack Daniel's szósz összekeverve

Steakburgonya:

- fél dl olívaolaj

- 1 tk. őrölt fokhagyma, 1 tk. só, 1 tk. csili, 1 tk. őrölt bors

- ízlés szerint burgonya (javaslom a parázsburgonyát, ami mosott)

Mártogatós:

- 1 doboz tejföl

- egy pici víz

- 1 nagy csokor snidling

- só , bors, fokhagymapor

A krumplit négybevágom, a héjáról a hibákat kivágom. A fűszereket kikeverem az olajjal, abba beleforgatom a krumplit. Egy tepsibe belezúdítom az egészet, és ropogósra sütöm.

A hagymát, paradicsomot, uborkát felszeletelem, a saláta leveleit megmosom.

A tejfölt kis vízzel higítom, fűszerezem snidlinggel, sóval, borssal, fokhagymával, és hagyom összeérni.

A darálthúst kikeverem a fél tojással, sóval, borssal, fokhagymával. Egy serpenyőben hirtelen kérget sütök rá, majd grillen/sütőben rácson (ez esetben tegyünk alá egy edényt, vízzel, hogy abba csepegjen a zsír!) ízlés szerint megsütöm. Mikor elkészült, egy-egy szelet vörös cheddar sajtot ráteszek, fél percre visszateszem a sütőbe, hogy a sajt szépen ráolvadjon.

A szalonnacsíkokat félbevágom, a zsírját kisütöm, megpirítom azt, és a visszamaradó zsírban a bucik tetejét- alját megpirítom.

Összeállítás: Alsó részre jön a hús, azok közé a bacon, arra pedig az uborka. A tetejét megkenem a barbecues-ketchupos keverékkel, plusz mézes mustárral, arra jöhet a vöröshagyma, arra a paradicsom és a saláta. Javaslom külön tálalni a tetejét és az alját... Én a két, 10-10 dekás hússzelettel nem tudtam elbánni. Gyomorgazmus. 

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alabella.blog.hu/api/trackback/id/tr955295805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása