Ez az a főzelék, amit a gyerekek nagy része gyűlölt az iskolában, én pedig repetáztam belőle. Ez van, ilyen kifordított gyerek voltam. Ha a húst próbálták meg belém erőltetni, üvöltöttem, hisztiztem, képes voltam a sarokban is állni, mert kijelentettem, hogy én a fasírtot akkor sem eszem meg, ha a Mikulástól emiatt nem kapok ajándékcsomagot. Tényleg virgácsot kaptam miatta. Viszont az összes főzeléket imádtam, köztük ezt is. A sulis valami fehér löttyben ázó sápadt zöldségekből álló valami volt, én ezt kicsit továbbfejlesztettem. Álljon itt tehát a saját verzióm. :)
Hozzávalók:
- 20 dkg vegyes zöldség (borsó, sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé)
- 1 fej vöröshagyma
- minimális só, 1 zöldségleves-kocka, fokhagymapor, cukor
- habarás tejfölből és étkezési keményítőből
A vöröshagymát felaprítottam, olívaolajon megpirítottam. Rászórtam a zöldséget, hagytam kicsit átpirulni őket, és annyi, a leveskockából készült lével öntöttem fel, hogy ellepje a zöldségeket (kb. fél litert használtam, ha jól emlékszem). Fűszereztem az egészet: pici só még mehetett bele, de a leveskocka miatt ügyeljünk a sózásra, leheletnyi fokhagyma és cukor került még bele. Mikor a zöldségek megfőttek, a tejfölös-keményítős habarással kikevertem, és összeforraltam még egyszer. Feltétnek mehet hozzá sült hús, nekem anélkül készült most.
Jó étvágyat hozzá!