Bella a konyhában

Egy wannabe-szakács megpróbáltatásai

Hagymás-tejszínes pulykamell

2011. július 03. 08:47 - alabella

 Holnapi ebédhez két, viszonylag olcsó, „maradékfelhasználós” receptet is találtam, nem tudom még, melyiket készítem el, mindkettő nagyon jól hangzik, közülük ez az egyik. Ilyent már ettem, és nagyon ízlett…

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg pulykamell filé, vékony csíkokra vágva
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1,5 ek. fokhagymapor (vagy 5 gerezd fokhagyma)
  • só, bors
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín

A pulykamellfilét és a hagymát vékony csíkokra vágom, a fokhagymát megpucolom. A hagymát olajon megpirítom, és mikor már üveges, ráborítom a husit. Együtt kevergetem, sózom, borsozom, rányomom a fokhagymát, majd felöntöm a borral, és egy kevés vízzel. Hagyom, hogy megfőjön a pulyka, és mikor elkészült, ráöntöm a tejszínt. Utána még átforralom, hagyom besűrűsödni, és rizzsel má tálalom is. Jó étvágyat hozzá mindenkinek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alabella.blog.hu/api/trackback/id/tr1003034026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása