Holnapi ebédhez két, viszonylag olcsó, „maradékfelhasználós” receptet is találtam, nem tudom még, melyiket készítem el, mindkettő nagyon jól hangzik, közülük ez az egyik. Ilyent már ettem, és nagyon ízlett…
Hozzávalók:
- 30-40 dkg pulykamell filé, vékony csíkokra vágva
- 3 fej vöröshagyma
- 1,5 ek. fokhagymapor (vagy 5 gerezd fokhagyma)
- só, bors
- 1 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
A pulykamellfilét és a hagymát vékony csíkokra vágom, a fokhagymát megpucolom. A hagymát olajon megpirítom, és mikor már üveges, ráborítom a husit. Együtt kevergetem, sózom, borsozom, rányomom a fokhagymát, majd felöntöm a borral, és egy kevés vízzel. Hagyom, hogy megfőjön a pulyka, és mikor elkészült, ráöntöm a tejszínt. Utána még átforralom, hagyom besűrűsödni, és rizzsel má tálalom is. Jó étvágyat hozzá mindenkinek!