Húgom szalagavatóján kóstoltunk ehhez hasonló szeletet, gondoltam, megpróbálom otthon kivitelezni, sikerült eltalálnom, hogy készült. Sajnos a tejszínnel meggyűlt a bajunk, vélhetően nem volt jó, mert a 2 egyforma dobozból egyet sem lehetett felverni, eléggé undorító volt...úgyhogy, végül is a srácoknak tejszínhabot kellett rányomniuk (szegények).
Hozzávalók:
A tészta:
- 4 tojás
- 6 ek. cukor
- 2 vaníliás cukor
- 5 ek. olaj
- 10 ek. liszt
- csipet só
- 1 ek holland kakaópor
- 3/4 csomag sütőpor
A tojást habosra keverem a cukorral, majd belekeverem a szilárd hozzávalókat is. Kapcsos tortaformában, előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöm, majd hagyom a formában kihűlni.
A krém:
- 1 üveg magozott meggy
- 6 dl meggylé
- 2-3 ek. cukor, a meggylé édességétől függően
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 1 tk. rumaroma
A pudingport kikeverem a cukorral, majd egy kis meggylével. Mikor már csomómentes, felöntöm a többi lével, és pudingot főzök belőle. A lecsepegtetett meggyet belekeverem, a rumaromával együtt, majd kevergetve kihűtöm. A formában lévő tésztára kenem a krémet, és hagyom rajta megszilárdulni. Tetejére tejszínt verek fel habnak, és ha már hideg a "torta", rákenem.
Jó étvágyat hozzá!