Bella a konyhában

Egy wannabe-szakács megpróbáltatásai

Hamis feketeerdő torta

2012. február 12. 19:26 - alabella

 Húgom szalagavatóján kóstoltunk ehhez hasonló szeletet, gondoltam, megpróbálom otthon kivitelezni, sikerült eltalálnom, hogy készült. Sajnos a tejszínnel meggyűlt a bajunk, vélhetően nem volt jó, mert a 2 egyforma dobozból egyet sem lehetett felverni, eléggé undorító volt...úgyhogy, végül is a srácoknak tejszínhabot kellett rányomniuk (szegények). 

Hozzávalók:

A tészta:

  • 4 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 5 ek. olaj
  • 10 ek. liszt
  • csipet só
  • 1 ek holland kakaópor
  • 3/4 csomag sütőpor

 

A tojást habosra keverem a cukorral, majd belekeverem a szilárd hozzávalókat is. Kapcsos tortaformában, előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöm, majd hagyom a formában kihűlni.

A krém:

  • 1 üveg magozott meggy
  • 6 dl meggylé
  • 2-3 ek. cukor, a meggylé édességétől függően
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 tk. rumaroma 

A pudingport kikeverem a cukorral, majd egy kis meggylével. Mikor már csomómentes, felöntöm a többi lével, és pudingot főzök belőle. A lecsepegtetett meggyet belekeverem, a rumaromával együtt, majd kevergetve kihűtöm. A formában lévő tésztára kenem a krémet, és hagyom rajta megszilárdulni. Tetejére tejszínt verek fel habnak, és ha már hideg a "torta", rákenem.

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alabella.blog.hu/api/trackback/id/tr794097879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása