Bella a konyhában

Egy wannabe-szakács megpróbáltatásai

Rakott hús

2010. október 03. 15:12 - alabella

Ez az az étel, amiért ölni tudnék...pontosabban, ez IS az az étel :) Röviden, tömören: soksok hús, hagyma,tejföl,sajt :)

Hozzávalók:

  • 10 szelet sertéscomb
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 nagyon nagy fej hagyma
  • 30 dkg sajt
  • só, bors, fűszerpaprika, olaj

A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom, majd olajban átsütöm hirtelen. Tanácsos a klopfolás során egy konyharuhát a vágódeszka alá tenni, amin klopfolunk, hogy ne hozzuk a frászt a szomszédokra :) Ha a hús kisült, az olajat, amiben sült, kikeverjük a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, és teszünk bele fűszerpaprikát, valamint egy kevés vizet,hogy hgabb legyen. A vöröshagymát lereszeljük(ilyenkor érdemes egy hatalmas csomag zsepit előkészíteni,mert gyilkos...), és ezt is a tejfölbe keverjük. A húsok egy részét kiolajozott tepsibe terítjük, rárakunk egy réteg tejfölös szószt, arra egy réteg reszelt sajtot, és ezt pakolgatjuk addig,amíg hús van. Én kis szeletekkel egy kis tepsibe 2 réteget tudtam lerakni, de bőven elég annyi is. Előmelegített sütőben sütjük, kóstolgatjuk a szaftját, majd kb. háromnegyed óra múlva rizzsel tálalhatjuk :) Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alabella.blog.hu/api/trackback/id/tr262341702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása