Ez eredetileg Gordon Ramsey- receptnek indult, aztán már minden lett belőle, csak az nem...ismét alkottam.
Hozzávalók a húshoz:
- 35 dkg marha felsál darálva-kikeverve 5 dkg marhavesefaggyúval
- 1 kk.só
- fél kk. őrölt bors
- 2 ek. Worcestershire szósz
- fél kiskonzervnyi paradicsompüré
- 1 tojás
- 2-3 ek. morzsa
- 1 kk. őrölt fokhagymapor
- fél fej reszelt vöröshagyma
- 1 ek. olasz fűszerkeverék
- fél kk. chilipor (attól függően,mennyire csípősre szeretnénk)
- fél kk. oregano
- zsemlemorzsa a "panírozáshoz"
Ezt az összes hozzávalót beleöntjük a konyhai robotgépbe, és finomra daráljuk a husit a hozzávalókkal együtt. Figyeljünk rá,hogy ne keverjük túlságosan sokáig (10 mp max.),nehogy felmelegedjen a hús a pengéktől, az nem tesz jót neki. A kikevert húst kis gombócokra formázzuk, megforgatjuk zsemlemorzsában, és olívaolajon kisütjük.
Hozzávalók a paradicsomszószhoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 konzerv paradicsom-egészben, hámozva
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- 2 ek. fokhagymapor
- só,bors, erőspaprika ízlés szerint
- fél dl. vörösbor
- 2 ek. Worcestershire szósz
- olívaolaj
A vöröshagymát apróra vágom, olívaolajon megfuttatom, majd beleöntöm a paradicsomokat-amiket előzőleg apróra vágtam-és a bort. Hagyom felforrni a paradicsomot, majd ízlés szerint fűszerezem, tovább forralom,és már tálalásra kész is.
Hozzávalók a tésztához:
- fél kg liszt
- 1 tojás
- 1-2 ek. só
- 1 dl langyosvíz
A lisztet kikeverjük a tojással,sóval,vízzel, és közepes keménységű tésztát gyúrok belőle. Ezt olyan vékonyra elnyújtom,amennyire csak lehet-kb. késhegynyi vastagságúra-majd belisztezem,és feltekerem a sodrófára. A feltekert tésztát a sodrófán hosszában átvágom, majd a lapokat keresztben késhegynyi vastagságúra vágom. Lisztezem az így kapott szálakat,és különszedem őket. Sós forró vízben kifőzöm-a tészta akkor jó,ha feljön.
Összeállítás:
A tésztára ráöntöm a paradicsomszószt, összekeverem, ráteszem a húsgombócokat, és reszelt parmezánnal tálalom.
Jó étvágyat hozzá!