Bella a konyhában

Egy wannabe-szakács megpróbáltatásai

Húsgombóc házi szélesmetélttel

2011. szeptember 30. 11:14 - alabella

Ez eredetileg Gordon Ramsey- receptnek indult, aztán már minden lett belőle, csak az nem...ismét alkottam.

Hozzávalók a húshoz: 

  • 35 dkg marha felsál darálva-kikeverve 5 dkg marhavesefaggyúval
  • 1 kk.só
  • fél kk. őrölt bors
  • 2 ek. Worcestershire szósz
  • fél kiskonzervnyi paradicsompüré
  • 1 tojás
  • 2-3 ek. morzsa
  • 1 kk. őrölt fokhagymapor
  • fél fej reszelt vöröshagyma
  • 1 ek. olasz fűszerkeverék
  • fél kk. chilipor (attól függően,mennyire csípősre szeretnénk)
  • fél kk. oregano
  • zsemlemorzsa a "panírozáshoz"

Ezt az összes hozzávalót beleöntjük a konyhai robotgépbe, és finomra daráljuk a husit a hozzávalókkal együtt. Figyeljünk rá,hogy ne keverjük túlságosan sokáig (10 mp max.),nehogy felmelegedjen a hús a pengéktől, az nem tesz jót neki. A kikevert húst kis gombócokra formázzuk, megforgatjuk zsemlemorzsában, és olívaolajon kisütjük.

Hozzávalók a paradicsomszószhoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 konzerv paradicsom-egészben, hámozva
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 2 ek. fokhagymapor
  • só,bors, erőspaprika ízlés szerint
  • fél dl. vörösbor
  • 2 ek. Worcestershire szósz
  • olívaolaj

 

A vöröshagymát apróra vágom, olívaolajon megfuttatom, majd beleöntöm a paradicsomokat-amiket előzőleg apróra vágtam-és a bort. Hagyom felforrni a paradicsomot, majd ízlés szerint fűszerezem, tovább forralom,és már tálalásra kész is.

Hozzávalók a tésztához:

  • fél kg liszt
  • 1 tojás
  • 1-2 ek. só
  • 1 dl langyosvíz

A lisztet kikeverjük a tojással,sóval,vízzel, és közepes keménységű tésztát gyúrok belőle. Ezt olyan vékonyra elnyújtom,amennyire csak lehet-kb. késhegynyi vastagságúra-majd belisztezem,és feltekerem a sodrófára. A feltekert tésztát a sodrófán hosszában átvágom, majd a lapokat keresztben késhegynyi vastagságúra vágom. Lisztezem az így kapott szálakat,és különszedem őket. Sós forró vízben kifőzöm-a tészta akkor jó,ha feljön.

Összeállítás:

A tésztára ráöntöm a paradicsomszószt, összekeverem, ráteszem a húsgombócokat, és reszelt parmezánnal tálalom.

Jó étvágyat hozzá!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alabella.blog.hu/api/trackback/id/tr43267269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása