Ezeket a trükköket szerintem mindenki ismeri, de hátha van még új a nap alatt- alapon megosztom, hogy ÉN hogy szoktam feldobni az unásig ismert, műízű zacskós ételeket. Azt is leírom, melyek azok, melyek felejtősek.
Tészta paprikás csirke szósszal
Az ételt az előírás szerint készítsük el, de fél liter víz helyett csak 3,5 dl vízzel. Mikor ezt a vizet beszívta a tészta, öntsünk bele egy kis doboz tejfölt, őröljünk bele borsot, és kevergessük, míg a tészta meg nem fő.
Sajtszósz
Ha valaki úgy dönt, hogy egy normális sajtszósz elkészítése helyett erre fanyalodik, akkor ajánlom ízesítésnek a vegetát, őrölt borsot, és 15 dkg reszelt sajtot- a szószba belefőzve- olvasztva. Aki szereti az érdekes, különleges ízeket, azoknak ajánlom, hogy egy csipet chilit is tegyen bele.
Chilis bab alap
A darált húst olívaolajon pirítom meg, aprított vöröshagymával és fokhagymával. A por mellé még teszek erőspaprikát, darabolt kaliforniai paprikát, sót,borsot, és egy kis speciális chilikeveréket. Babot pedig chiliszószosat veszek, és a szószt is beleöntöm- klasszisokkal jobb így, mint a bolti.
Daragaluska leves
Ha van otthon, akkor a levesbe tehetünk borsókonzervet, esetleg főzhetünk bele sárgarépát, petrezselyemgyökeret is (ekkor előbb a répát és a petrezselymet főzzük a vízben, és mikor már nagyjából megfőtt,beleönthetjük a levesport).
Jókai bableves
Tálaláskor kell bele egy kanálnyi tejfölt keverni, tányéranként. Feldobja az ízét.
Milánói, bolognai alap
Felejtsd el, sokkal jobb, amit magadtól készítesz, és időben is ugyanott vagy...Por-ízű lesz az étel tőle.
Ropogós csirkefalatok mártogatóssal
Iszonyatos, ehetetlen, nem marad meg a húson a panír, rágós falatkák lesznek belőle, és a kikevert mártogatósnak fűrészpor-íze van. Inkább süss rántott húst, vagy rendelj egy pizzát, még az is jobb...
Bárminemű zacskós gyümölcsleves
NE. De tényleg, semmi de semmi gyümölcsíze nincs, egyszerűen iszonyatosak.
Zacskós burgonyapüré
Inkább akkor főzz ki egy zacskó rizst, húsleveskockával. Porízű, menza-feeling. Bár, a menzán krumpliból volt legalább (remélem).
Bögrés levesek
Én mindegyikre szoktam sajtot reszelni- füstölt sajtot, egy kis mozzarellát, trappistát, ami épp van, feldobja a krémleveseket (kivéve a csirkekrémlevest).
Jó étvágyat hozzájuk, azért, remélem, senki sem él ilyeneken...