Bella a konyhában

Egy wannabe-szakács megpróbáltatásai

Zacskós étel hack

2011. október 06. 14:08 - alabella

Ezeket a trükköket szerintem mindenki ismeri, de hátha van még új a nap alatt- alapon megosztom, hogy ÉN hogy szoktam feldobni az unásig ismert, műízű zacskós ételeket. Azt is leírom, melyek azok, melyek felejtősek.

 

Tészta paprikás csirke szósszal 

Az ételt az előírás szerint készítsük el, de fél liter víz helyett csak 3,5 dl vízzel. Mikor ezt a vizet beszívta a tészta, öntsünk bele egy kis doboz tejfölt, őröljünk bele borsot, és kevergessük, míg a tészta meg nem fő.

 

Sajtszósz

Ha valaki úgy dönt, hogy egy normális sajtszósz elkészítése helyett erre fanyalodik, akkor ajánlom ízesítésnek a vegetát, őrölt borsot, és 15 dkg reszelt sajtot- a szószba belefőzve- olvasztva. Aki szereti az érdekes, különleges ízeket, azoknak ajánlom, hogy egy csipet chilit is tegyen bele.

 

Chilis bab alap

A darált húst olívaolajon pirítom meg, aprított vöröshagymával és fokhagymával. A por mellé még teszek erőspaprikát, darabolt kaliforniai paprikát, sót,borsot, és egy kis speciális chilikeveréket. Babot pedig chiliszószosat veszek, és a szószt is beleöntöm- klasszisokkal jobb így, mint a bolti.

 

Daragaluska leves

Ha van otthon, akkor a levesbe tehetünk borsókonzervet, esetleg főzhetünk bele sárgarépát, petrezselyemgyökeret is (ekkor előbb a répát és a petrezselymet főzzük a vízben, és mikor már nagyjából megfőtt,beleönthetjük a levesport).

 

Jókai bableves

Tálaláskor kell bele egy kanálnyi tejfölt keverni, tányéranként. Feldobja az ízét.

 

 

Milánói, bolognai alap

Felejtsd el, sokkal jobb, amit magadtól készítesz, és időben is ugyanott vagy...Por-ízű lesz az étel tőle.

 

Ropogós csirkefalatok mártogatóssal

Iszonyatos, ehetetlen, nem marad meg a húson a panír, rágós falatkák lesznek belőle, és a kikevert mártogatósnak fűrészpor-íze van. Inkább süss rántott húst, vagy rendelj egy pizzát, még az is jobb...

 

Bárminemű zacskós gyümölcsleves

NE. De tényleg, semmi de semmi gyümölcsíze nincs, egyszerűen iszonyatosak. 

 

Zacskós burgonyapüré

Inkább akkor főzz ki egy zacskó rizst, húsleveskockával. Porízű, menza-feeling. Bár, a menzán krumpliból volt legalább (remélem).

 

Bögrés levesek

Én mindegyikre szoktam sajtot reszelni- füstölt sajtot, egy kis mozzarellát, trappistát, ami épp van, feldobja a krémleveseket (kivéve a csirkekrémlevest).

 

Jó étvágyat hozzájuk, azért, remélem, senki sem él ilyeneken...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alabella.blog.hu/api/trackback/id/tr423282553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása