Újabb "átirat", ez egy olyan keksz, amit liszt-és tojásérzékenyek is fogyaszthatnak. Hihetetlenül jó szolgálatot tett SZIGET-fesztiválon :) Nem lehet észrevenni, hogy kukoricalisztből készült, semmi ízkülönbséget nem vettem észre, és mások sem. Azt azért hozzátenném, hogy a kukoricaliszttel óvatosan, ugyanis szinte nincs is sikértartalma, így vannak olyan ételek, sütemények, amiket lehetetlen belőle elkészíteni...
Hozzávalók:
- 14 dkg kukoricaliszt
- 7 dkg nádcukor
- 1 marék apróra vágott szárított áfonya
- 1 marék szeletelt mandula
- 10 dkg vaj
- 1 csipet só
Minden hozzávalót belezúdítottam egy tálba, összegyúrtam, kis golyókat csináltam belőle-nagyjából 18-20-at, sütőpapírra leterítettem, egy pohárral szétlapítottam őket, mehetett a sütőbe. Ha már barnás a széle, akkor van kész, ilyenkor még puha, meg kell várni, hogy kihűljön és megkeményedjen!
Jó étvágyat hozzá!