Most komolyan...bárki is meglepődik azon, hogy az étel nálam csípős? :) A sütiken kívül mindenbe teszek szinte chilit, mert a kapszaicin segít megelőzni a gyomorfekélyt, fertőtlenít, és nem utolsó sorban-függő vagyok :) Szóval, ennyi bevezető után akár le is írhatnám a receptet...
Hozzávalók:
- 15 dkg felcsíkozott pulykamell
- 1 kisebb cukkini
- 1 kisebb padlizsán
- 1 marék beáztatott apróra tört fafülgomba
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyem
- 1 csokor újhagyma
- 1 kis üveg sűrített paradicsom
- só, bors, kínai fűszerkeverék
- habanero
- 1 zacskó rizs
- 1 húsleves- kocka
A zöldségeket meghámoztam,és felcsíkoztam (hogy gasztrosznobkodjak: batonra vágtam. Julienne-nél vastagabbra.) A répát, petrezselyem-gyökeret és újhagymát olívaolajon megpirítottam, majd jöhetett rá a pulykahús. Mikor az is megpirult (sikerült majdnem odaégetnem, mert közben persze mindig valami halaszthatatlan dolgom támad), ráborítottam a maradék zöldségeket, és egy újabb pirítás után jöhetett rá a paradicsomszósz, a fűszerek (a habanero kivételével), a gomba, és egy kis víz. Fedő alatt főztem, közben a rizst húsleves-kockával ízesített vízben kifőztem. Mikor a ragu elkészült, belekevertem a nagyon apróra vágott habanerot (majd szidtam magam, mert sikerült csípős kézzel megdörzsölnöm a szemem alatti érzékeny részt-azt hittem, ott halok meg, úgy égetett), és belekevertem a rizst.
A biztonság kedvéért tálaláskor még rátettem egy fél jalapenot :)
Jó étvágyat kívánok!