A quiché a franciák pizzája, tulajdonképpen. Tészta, finom töltelékkel (általában sós), tojásos-tejes-sajtos "öntettel".
Mivel jelenlegi étrendemből elég sok mindent kell kihagynom, elég nagy kihívás volt olyat főzni/sütni, ami finom, egészséges, és meg is ehetem. Ez sikeredett belőle, és finom lett nagyon!
Hozzávalók:
- 3-4 szem burgonya
- 1 konzervnyi zöldborsó
- 1 póréhagyma
- 6-8 aszalt paradicsom
- só, bors, fokhagymapor, ízlés szerint chili
- 4 tojás
- 3 dl szójából készült tejszín
- ízlés szerint mozzarella sajt
Egy kétszemélyes, kisebb tepsi alját vékonyan kikentem olívaolajjal, és a lesikált héjas burgonyát vékony (fél centis) szeletekre vágva lefektettem a tepsi aljába. A krumplit betettem sütőbe elősülni picit. Ez idő alatt az apróra vágott póréhagymát megpirítottam az aszalt paradicsomdarabkákkal, ráöntöttem a borsót, és fűszereztem mindezt sóval, borssal, chilivel, fokhagymaporral. Egy tálban kikevertem a szójatejszínt a tojásokkal, és ugyanazokat a fűszereket adtam hozzá, mint a raguhoz. A krumplit kivettem a sütőből, ráöntöttem a zöldséges ragut, arra a tojásos-tejszínes folyadékot, megszórtam darabokra tépett mozzarellával, és mehetett is vissza a sütőbe, míg át nem sült a tojásos folyadék.
Nekünk nagyon ízlett, finom is volt, mindenkinek ajánlom!
Jó étvágyat hozzá!